Terrassevarmere
Når det bliver sæson til at sidde udenfor, så er en terrassevarmer en vidunderlig ting. Med lidt varme oppefra eller nede ved fusserne bliver aftenen udendørs forlænget. Tidligere brugte de fleste terrassevarmere, som var drevet af gas, men disse er både dyre i brug og har en lav effektivitet. Eldrevne terrassevarmere er billige i drift og nemme at håndtere, da de på grund af den infrarøde varme kan monteres på væggene eller stå under havebordet.
3 gode ting at have for øje, når du er på udkig efter en terrassevarmer
Infrarød varme – hvad vil det sige?
Den infrarøde varme er strålevarme, som varmer det, den rammer. Dvs. modsat gasvarme eller varmen fra et bål, så opvarmer infrarød varme ikke rummet omkring sig, men varmer på de overflader, strålerne rammer. Faktisk lig solens stråler.
Tjek rækkevidden
Du vil gerne sikre, at I kan holde varmen, når I sidder ude, derfor skal du også kigge på rækkevidden af den terrassevarmer, du vælger. For eksempel dækker de fleste væghængte terrassevarmere et område på ca. 16 m2. Hvis din terrasse er større end det, skal du bruge mere end en terrassevarmer for at varme det hele op.
Low glare og glasfront
Typisk har en infrarød terrassevarmer et rødt skær og lys, når den varmer op. For nogle kan det godt tage lidt af hyggen med det røde lys, og derfor kan du få modeller med såkaldt ”low glare”, ”ultra low glare” og sågar med en glasfront foran varmekilderne, så der ikke kommer rødt lys ved brug.